Po dlouhých šesti týdnech se kvůli reprezentačním přestávkám představili v domácím utkání futsalisté Olympiku Mělník. Proti Žabinským Vlkům z Brna z toho byla navlas stejná výhra 9:2 jako s Olomoucí.

Pod jednoznačným výsledkem se nejvýrazněji podepsal Jiří Vokoun. Kapitán čtyři góly vstřelil a na další nahrál. V sezoně dosáhl už čtvrtého hattricku a znovu si tak upevnil postavení v čele tabulky střelců nejvyšší soutěže. Mělničtí zároveň odčinili předešlou desetibrankovou porážku z Ústí nad Labem.

Od úvodního výkopu bylo jasné, kdo bude určovat tempo zápasu. Olympik ihned v první minutě vstřelil dvě branky a skoro celý zápas byl na soupeřově polovině.

 



OHLASY K UTKÁNÍ

Jakub Němec (trenér Olympiku): “Do utkání jsme dneska skvěle vstoupili a hned v první minutě vedli 2:0. Již od začátku jsme dnes byli v pohodě a od toho se pak utkání odvíjelo. Předváděli jsme hezké akce a hráli v dobrém tempu, jen jsme nebyli dostatečně efektivní a v poslední vteřině poločasu dali Žabinským Vlkům šanci snížit skóre. Naštěstí se opět podařil vstup do druhého poločasu, soupeři jsme opět více odskočili a utkání dohráli bez potíží a opět doma s dobrým výsledkem.”

Radek Toman (trenér ŽV): “Gratuluji Mělníku k vítězství. My jsme jim to ale naprosto tragickým výkonem ulehčili.”

 


 

STATISTIKY ZÁPASU

SK Olympik Mělník – Žabinští Vlci Brno 9:2 (3:1)
Branky: 1. J.Sváta (Abrham), 2. J.Sváta (Abrham), 5. Vokoun (pen.), 22. Vokoun (Šup), 26. Šup (J.Sváta), 29. Gabčo (Machytka), 33. Vokoun (Abrham), 37. Šup (Vokoun), 38. Vokoun (Abrham) – 20. Chroust (Pfeffer), 36. Chroust (Kratochvíl)
ŽK: 9. Mešič, 20. Šup, 24. Gabčo, 26. Abrham, 40. Machytka, 40. M.Sváta – 24. Bodeček, 26. Teichmann 
MEL: Bukhvak (Šanda) – Abrham, Vokoun (C), Sváta M., Gabčo, Šuba, Sváta J., Šup, Machytka, Mešič, Ježek
ZVB: Večeřa (Jakubčík) – Chroust (C), Kratochvil, Svoboda, Bodeček, Starý, Pfeffer, Mezník, Řezník, Teichmann